«Τα Χάλκινα της Γουμένισσας»

Το Σάββατο 18/11/2017 η χορευτική ομάδα ΚΕΜΕΑ ΔΡΩΜΕΝΑ συμμετείχε με Μακεδονικούς χορούς στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο πρώτο μέρος τα «Χάλκινα της Γουμένισσας»μας ταξίδεψαν με παραδοσιακά τραγούδια με άξονα την περιοχή της Γουμένισσας.

Στο δεύτερο μέρος συμμετείχαν με τραγούδια τους ο Διονύσης Σαββόπουλος,ο Δημήτρης Μπάσης & η Αρετή Κετιμέ.

«Το μεγάλο ταξίδι του Μικρασιατικού Ελληνισμού»

Το Κέντρο Μελετών,Έρευνας & Ανάπτυξης «Ελληνικοί Χοροί ΔΡΩΜΕΝΑ» συμμετείχε με χορούς από την Χερσόνησο της Ερυθραίας & τον Κεντρικό.Ανατολικό.Πόντο στη μουσικοχορευτική εκδήλωση που οργάνωσε ο» Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Σπάρτης» στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο της Σπάρτης.

23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Πασχαλιάτικη εκδρομή ΚΕΜΕΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2017

Το ΚΕΜΕΑ ΔΡΩΜΕΝΑ πραγματοποίησε την καθιερωμένη πασχαλιάτικη εκδρομή στο Ν.Εβρου 18-22 Απριλίου 2017

Επισκεφθήκαμε την Αλεξανδρούπολη,την Ξάνθη και το χωριό Ασβεστάδες όπου ακολούθησε γλέντι με τον τοπικό σύλλογο Ασβεστάδων.Τα γλέντια συνόδεψε μουσικά ο Β.Παπαναστασίου με ντόπιους μουσικούς.

ΕΝΑ ΜΥΘΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ…με χορδές αυλό κι ασκό

Το Κέντρο Μελετών,Έρευνας & Ανάπτυξης (ΚΕ.Μ.Ε.Α.)Ελληνικοί Χοροί «ΔΡΩΜΕΝΑ»

παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση:»ΕΝΑ ΜΥΘΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ…με χορδές αυλό κι ασκό»

Η ιδέα της παράστασης βασίζεται στη μυθολογία και συγκεκριμένα

στη «μουσική κόντρα»του Θεού  Απόλλωνα με τον σάτυρο Μαρσία.

Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική αντιπαράθεση

λύρας και άσκαυλου.

dromena_poster_print-1%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%bf%ce%b9


 

Συμμετοχή στο 1ο Χορευτικό Αντάμωμα ΗΓΕΧΟΡΟΥ

Το Κέντρο Μελετών, Έρευνας & Ανάπτυξης «Ελληνικοί Χοροί ΔΡΩΜΕΝΑ»  συμμετείχε στο 1ο χορευτικό αντάμωμα ΗΓΕΧΟΡΟΥ που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 16/09/2016 στην Κερατέα.Η χορευτική ομάδα (Συγκρότημα)παρουσίασε χορούς από την Νάξο . Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό σύλλογο Κερατέας «ΗΓΕΧΟΡΟ» για  την άψογη διοργάνωση & ιδιαίτερα τον δάσκαλο κ.Νίκο Στεργίου για την πρόσκληση.14359685_10209758469574424_1042224236_o

 

ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-17

Το ΚΕΜΕΑ «Ελληνικοί Χοροί ΔΡΩΜΕΝΑ» σας καλωσορίζει στη νέα χορευτική χρονιά.

Την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη ξεκινούν τα μαθήματα στην ανακαινισμένη αίθουσα του Κέντρου μας-Ηλιουπόλεως 39 Υμηττός.

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με το περσινό πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα ξεκινούν οι εγγραφές για τα νέα μέλη. Μετά την κατάρτιση των νέων τμημάτων-παραδοσιακά,λαϊκά,κρητικά-θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την έναρξη των μαθημάτων.

Θα λειτουργήσουν-για πρώτη φορά-τμήματα πρωινά για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα απογευματινά & βραδινά μαθήματα.

Καλή αντάμωση!

Τα ΔΡΩΜΕΝΑ (Κρητικό τμήμα) στο Φιλώτι ΝΑΞΟΥ

filoti patinada 2

Πατινάδα στο χωριό και χοροστάσι στο Λαχαναριό.

filoti patinada 1

Ένα μικρό δείγμα απ την ξεχωριστή βραδιά που ζήσαμε στα πανέμορφο Φιλώτι με τους φιλόξενους κατοίκους και τους αδελφούς Κρητικούς της «Κρητικής Παρέας» του Χορευτικού Ομίλου «ΚΕΜΕΑ ΔΡΩΜΕΝΑ» που ήρθαν από την Κρήτη για να πλαισιώσουν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους το 1ο Αιγαιοπελαγίτικο Πανηγύρι που οργανώνει ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου και ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «ο Ζευς».

ΚΕΜΕΑ «Δρώμενα» σελίδα στο facebook

Από σήμερα οι δράσεις,οι εκδηλώσεις & τα νέα του Κέντρου Μελετών,Έρευνας & Ανάπτυξης(ΚΕΜΕΑ) «Ελληνικοί Χοροί ΔΡΩΜΕΝΑ » στην καινούργια μας σελίδα στο Facebook :ΚΕΜΕΑ «Δρώμενα»    https://www.facebook.com/www.drwmena.gr/         cropped-logo.png                   10421986_10203430391533006_434691146568228962_n