ΣΕΧΛΕ «Δρώμενα»

ΣΕΧΛΕ "Δρώμενα"

251211_4516517306859_2057028868_nΤο Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών ΔΡΩΜΕΝΑ ιδρύθηκε το 1992 από τέσσερις συγχορευτές και δασκάλους στο θέατρο «Δόρα Στράτου». Η Βάσω, η Ελένη, ο Δημήτρης κι ο Τάκης ένωσαν τις ανησυχίες, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους και με εφαλτήριο τη δύναμη της φιλίας τους και την αγάπη για την ελληνική παράδοση προσπάθησαν να αφήσουν τα δικά τους αποτυπώματα σε ένα χώρο απαιτητικό  που συνδυάζει την καλλιτεχνική δράση και την εκπαιδευτική διδασκαλία.

Τα «Δρώμενα» έδωσαν το στίγμα τους με σεμινάρια, παραστάσεις, εκδηλώσεις, ταξίδια και εκπαίδευση χιλιάδων μαθητών στις δύο σχολές (Κουκάκι – Υμηττό) για 23 ολόκληρα χρόνια!

Εξέχουσες, τιμητικές  στιγμές αποτελούν:

  • Η ανάθεση και χορογραφική επιμέλεια της τελετής έναρξης του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  Στίβου  σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Παπαθανασίου τον Αύγουστο του 1997.
  • Συμμετοχή της χορευτικής ομάδας σε εκδήλωση στο «ΗΡΩΔΕΙΟ».
  • Η ανάθεση και οργάνωση χορευτικής εκδήλωσης για την τελετή υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας στον Δήμο Κορυδαλλού το 2004.

Το ΣΕΧΛΕ ΔΡΩΜΕΝΑ τον Σεπτέμβρη του 2015 παρέδωσε τη σκυτάλη στο ΚΕΜΕΑ «Ελληνικοί Χοροί ΔΡΩΜΕΝΑ» που αποτελεί τη φυσική συνέχεια του ιστορικού Σωματείου.